Nyttig info!

Hvordan skal båten rigges? Hvor får jeg kjøpt deler? Hvor er VM neste år? Dette er siden hvor du skal finne svarene du leter etter!

Rigg


Lurer du på hvor løst eller stramt du skal sette fokkefallet? Hvor i båten det lønner seg å sitte? Hva med uthalet og nedhalet? Det kommer an på vinden og om du seiler på kryss eller lens. Finn veiledningen her!

Deler


Skal du kjøpe ny båt, eller trenger du deler? Det bestiller du fra den norske importøren, Sail Adventure. For å spare tid, kan du se om du finner delene du skal ha på den internasjonale siden og sende linker/produktnavn til Sail Adventure. Her finner du deler:

https://www.rssailingstore.com/Catalogue/RS-Parts/RS-Feva

Tøy


Trenger poden våtdrakt, vest, sko eller annet stæsj? Kjøp gjerne brukt, men pass på at barna holder seg varme i timer på vannet, hvor det helst skal blåse og være vått. Mange bruker Zhik superwarm våtdrakter. Dette er de beste, men de er kostbare. En god våtdrakt fra sportsbutikk kan duge, tørdrakt kan være bra tidlig i sesongen, men noe hemmende i bevegelse. Sailtuv har det beste utvalget:

FEVA


Finner du ikke svar på ditt spørmål om RS Feva her på siden. Lurer du på de internasjonale klassereglene (som også gjelder for Norge), hvor det er internasjonale mesterskap? Alt finner du på RS Feva sine internasjonale sider. 

NSF


Hvordan er seilsporten i Norge organisert? Hva skjer egentlig på utsiden av klassen vår? Hvor finner jeg siste versjon av kappseilingsreglene? Vi vil utdanne trener i egen klubb! Eller, skal du arrangere mesterskap og trenger regler, skjemaer, eller en dommer? Svar på alt dette finner du på seiling.no

WS


Top level! På seilsportens øverste nivå, finnes mye interessant! Både oppdarte regler, og en stor case book, der du kan lese om tvister i forbindelse med regelbrudd i konkurranser og hva enden på visa ble.  Her ser du også hva som skjer ellers i seilverden. Drømmested for alle nerder, som oss.

Send oss gjerne en melding hvis du ønsker samarbeid og synlighet i forbindelse med bærekraftig idrett.

Kanskje ditt firma kunne tenke seg en leken lag-cup i RS Feva? Eller få orkesterplass i tilskuerbåt på Norgesmesterskapet? Kom gjerne med forslag til samarbeid. Vi er avhengig av denne type midler ettersom vi ikke krever (eller ønsker å kreve) medlemskontingangt i klasseklubben.