RS FEVA SPRINT NORWAY - ENKELT FORKLART


Skikkelig moro, superenkelt uten behov for egen båt, effektiv læring! Ja det stemmer, arrangør stiller med båter, så alt du trenger å gjøre er å pakke seilbagen og komme deg til destinasjonen. Der blir det mye action med korte baner, enkel start, båtbytter, og direktedømming. På land legges det opp til fellesskap, med mat, after sail, coaching, og gratis overnatting.

Dere melder dere på som vanlig, altså som et lag bestående av to personer; en skipper og en gast. Så tar dere altså med seiltøy og stiller opp, enklere blir det ikke! Alt forklares i åpent møte før første seilas, og da går vi gjennom følgende:


Si det melder seg på 24 lag og arrangøren har 8 RS Feva- joller. Da må man seile i 3 puljer før alle har fått seile en gang hver. En pulje benevnes som et Heat. Når alle 3 heat er seilet, benevnes dette som 1 flight.  Altså, 3 heat = 1 flight. Når første flight er ferdig, seiler man umiddelbart neste flight, og mest sannsynlig skal du da seile en annen båt.

Hvilket heat du seiler i, hvor i rekkefølgen ditt heat seiler, og hvilken båt du skal seile, finner du i et flight-skjema, dette legges ut på oppslagstavlen i manage2sail.com - dette kan være fint å ha tilgjengelig gjennom helgen. Erfaring fra ungdomsligaen i J70 tilsier at dette ikke er noe problem, alle seilere er tett og prater sammen hele tiden, så dette går litt av selv når man først er på plass.


Banen er ganske lik den vi er vant med, men den er kortere! Det skal ikke ta lenger enn 10-15 minutter å seile en seilas. Etter målgang seiler du til anvist plass for bytte og gir båten videre til neste lag. Det går fort og det er veldig moro! Alle som venter på neste seilas skal oppholde seg på bytteplass, som enten er en brygge eller en RIB. Uansett er dette helt nære banen, og der skal dere se på og prate om de andre som seiler og om egen seiling - dette er som verdens beste seilskole og arrangør/klasseklubb etterstreber å ha en trener som bidrar med å analysere seilingen i fellesskap med seilerne.

Det legges opp til direktedømming på vannet, som er helt supert! Alt avgjøres på vannet og vi slipper langdryge protestmøter på ettermiddagen. Dere får en innføring i dette før vi starter, det er ganske så enkelt, og man lærer regler mye raskere på denne måten enn på gamlemåten.


Det legges opp til gratis overnatting og sosiale aktiviteter på land. Ideen er at vi skal bli en enda mer sammenspleiset gjeng enn tidligere. Dette gjelder også foreldre, som nå får bedre forutsetning til å forstå seiling enn før, fordi man står «midt oppi det».

Før vi pakker sammen siste dag, er alle flighter utregnet og vi står igjen med en pall og tredjedelspremiering. Men det er mengdetreningen, hektisk og morsom seiling som gjør at dette blir morsomt og lærerikt for alle - uansett nivå!


Nå som du vet hva dette handler om, kan du lære mer detaljert, ved å klikke på knappene under. Dokumentene du da får tilgang til finnes i justert versjon på oppslagstavlen til hvert arrangement. Så når dere har meldt dere på, er det viktig å gjøre seg kjent med disse. Der finnes også mye mer informasjon om alt fra overnatting og andre tilbud fra arrangøren. Vel møtt til våre arrangement!

Bilder fra Swedish Youth Sprint 2023


-

"Det allra bästa med sprintseglingarna, var att man fick chans att lära känna alla andra tävlande i bytesbåtarna, och att det var så god stämning i dem."
-Agnes Ek, USS